Slot Oostende, Goes

Slot Oostende is een historische en unieke plaats in de oude binnenstad van Goes. Het kasteel stamt in zijn eerste vorm uit de twaalfde eeuw. Eind 2015 is men begonnen met de restauratie en verbouwing van het Slot en op 7 februari 2017 is het in gebruik gegaan. Aan LuxImprove de opdracht om in samenwerking met de architect een lichtontwerp te creëren voor de binnen- en buitenverlichting.

"In het begin lag de focus op binnen, maar in de loop der tijd is zowel de tuin, als het nieuwe hotel volledig door LuxImprove onder handen genomen."

Het belichten van de juiste accenten.

Het slot is een belangrijk onderdeel van de Goese geschiedenis, mogelijk is het één van de vroegst bebouwde plekken van de stad. Het kasteel stamt in zijn eerste vorm uit de twaalfde eeuw. Net als vroeger wordt er in het nieuwe Slot weer bier gebrouwen. Verder bestaat het pand uit een restaurant, een winkel waar de zelf gebrouwen bieren worden verkocht, een bierproeverij met rondleiding en er zijn zelfs mogelijkheden om feesten of bruiloften te vieren.

Van ontwerp tot oplevering.

De bierbrouwerij, restaurant, kelder en winkel dragen één gezamenlijke stijl uit om de historische en authentieke waarden van het slot te waarborgen. In de beginfase is er gewerkt om een realistisch plan te maken dat helemaal voldoet aan de eisen en wensen van Slot Oostende.

Door het toepassen van onze led-verlichting is eten en drinken bij Slot Oostende een unieke beleving geworden.

Samenwerken als een goed geoliede machine.

Verlichting vervult een prominente rol in Slot Oostende, mede doordat de verlichting bijdraagt aan de sfeer, productpresentatie en veiligheid van werkzaamheden rondom de brouwketels. Aan de hand van het ontwerp van de architect is een uitvoerig advies opgesteld met lichtberekeningen, 3D-sfeer impressies en een lichtplan per ruimte.

Sfeervol maar toch functioneel? Het kan beiden.

Sfeer en functionaliteit, dat staat centraal bij de verlichting van Slot Oostende. Bij de brouwketels is het van belang dat zowel de sfeer als de functionaliteit een goede combinatie vormen. Overdag wordt er door de brouwmeesters gewerkt, daar is voldoende werkverlichting voor nodig. Anderzijds wordt het licht ’s avonds gedimd om voor de gasten en de mensen buiten een sfeervolle inkijk te geven.

Het authentieke moest in ere worden gehouden, zodoende kon er niet overal verlichting in de plafonds, muren en vloer worden geplaatst. Daarom is veel met opbouwarmaturen gewerkt, 3-fase rail verlichting en veel inbouw spots vanuit de vloeren.