Welke lampfitting gebruikt u?
Als eerste is het van belang om inzicht te krijgen in welke lampvoet of fitting u nu gebruikt.
De fitting, ook wel lampvoet genoemd, is het gedeelte van de lamp dat in de houder van het verlichtingstoestel zit. Veel lampen hebben een schroefdraad waarmee u de lamp al draaiend vastmaakt in de lamphouder. Dit is onder andere het geval bij E27 fittingen.
Andere lampen maken gebruik van twee poten welke u vastmaakt door deze een kwartslag te draaien in de houder, dit is het geval bij GU10 lampen.
Heeft u een andere fitting, maar weet u niet zeker welke led-lamp daarbij hoort? Neem contact op met onze sales-afdeling voor advies.
Wilt u de lampen kunnen dimmen?
U kunt in veel gevallen de lichtintensiteit van uw led-verlichting zelf regelen. Dimbare verlichting geeft u extra flexibiliteit. Zo bepaalt u in elke situatie hoeveel licht u wilt hebben. Bij de producten die vermeld staan op onze website staat altijd duidelijk aangegeven of deze dimbaar zijn of niet.
Daarnaast is Dim-to-Warm tegenwoordig erg populair. Deze unieke technologie stelt u in staat om niet alleen de lichtintensiteit te regelen, maar ook de kleurtemperatuur. Door het licht te dimmen wordt de lichtkleur warmer voor een gezellige ambiance. Dit is voor veel horecagelegenheden een ideale toevoeging om ’s avonds de juiste sfeer te creëren.
Wat is de gewenste kleurtemperatuur?
Met led-verlichting kunt u alle kleuren wit uitstralen, variërende van onder andere warm wit (2800K) tot neutraal wit (4500K). Met halogeenlampen bent u beperkt tot warm witte kleurtemperaturen.
Daarnaast zijn er ook lampen die de eerder vermeldde Dim-to-Warm technologie bevatten. Hierdoor kunt u meerdere kleurtemperaturen creëren met deze verlichting.
Bij alle led-lampen die worden getoond op onze website vindt u welke kleurtemperatuur deze lamp uitstraalt.
Wat is de benodigde lichtoutput?
Hoeveel lichtopbrengst heeft u nodig?
Veel mensen kijken naar het wattage om de lichtopbrengst van een lamp te bepalen, maar dat is onjuist. Led-verlichting gaat vele malen efficiënter om met de verbruikte wattage dan halogeenlampen. Het rendement van led-verlichting is vele malen hoger. Om de lichtopbrengst van een lamp te vergelijken kijkt u naar de lumen-waarde. Lumen is de eenheid van lichtstroom, dat wil zeggen de totale hoeveelheid licht die een lichtbron uitstraalt.
Toelichting: We streven naar nauwkeurige en actuele informatie, maar het kan voorkomen dat de informatie na verloop van tijd verouderd, incorrect en/of incompleet is. Dit artikel is geen vervanging voor ons lichtadvies en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.
LICHT DOET (VER)WONDEREN
Onze focus begint vanuit licht, maar dankzij een nauwe samenwerking met verschillende partners kunnen wij flexibiliteit en expertise combineren voor architecten, installateurs en (eind)klanten om ieder project als totaaloplossing te voltooien.
Bent u benieuwd naar onze activiteiten en in welke branches wij actief zijn? Wij gaan graag de samenwerking met u aan om uw project te verlichten.